Temelleri 1976 yılında Limak İnşaat ile atılan Limak Şirketler Grubu inşaat, turizm, çimento, altyapı ve enerji yatırımları, enerji taahhüt, havacılık ve gıda alanlarında faaliyetlerini sürdürmektedir.
Havaalanlarından limanlara, barajlardan sulama tesislerine, otoyollardan hidroelektrik santrallere, endüstriyel tesislerden petrol ve doğal gaz boru hatlarına, tatil köylerinden bina komplekslerine kadar başarıyla tamamladığı 100’den fazla projenin toplam değeri 6,5 milyar doları aşan Limak İnşaat, Engineering News Record Dergisi’nin yaptığı sıralamalarda dünyanın en büyük uluslararası inşaat şirketleri arasında yer almaktadır. Güncel olarak üstlendiği birçok proje arasında, yurt içinde İstanbul Yeni Havalimanı Projesi, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu ile yurt dışında Kuveyt Uluslararası Havalimanı ve Senegal’de Dakar Blaise-Diagne Uluslararası Havalimanı projeleri yer almaktadır.
7 oteli ve 5.000’in üzerindeki yatak kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük otel zincirlerinden birine sahip olan Limak Turizm, her geçen gün büyümekte, Türkiye ekonomisine ve tanıtımına katkısını arttırmaktadır. Limak Turizm Grubu; Antalya’daki Limra, Arcadia, Lara ve Atlantis otelleri ile Ankara’daki Ambassadore, İstanbul’da Eurasia, Yalova Termal otellerinin işletmesini sürdürürken Kıbrıs’ta yeni otel yatırımına devam etmektedir.
Limak Çimento 11 çimento fabrikası, 23 hazır beton tesisi ve 15,6 milyon ton yıllık çimento üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük ikinci çimento üreticisidir. Afrika’da iki önemli yatırımı bulunan Limak Çimento’nun Mozambik Öğütme ve Paketleme Fabrikası faaliyete geçmiş olup, Fildişi Sahili’nde bulunan Öğütme-Paketleme ve Hazır Beton Tesisi’nin bu yıl içinde operasyona geçmesi planlanmaktadır.
Limak Şirketler Grubu’nun gıda sektöründeki temsilcisi Limkon, Adana’daki tesisinde meyve suyu konsantresi, meyve püresi, salça üretimi ve her türlü meyve bazlı ürünü işleyerek sektördeki başarılı çizgisini sürdürmektedir.
Limak Enerji, elektrik üretim, dağıtım, perakende satış ve ticaretinden oluşan enerji değer zincirinin tamamında stratejik hedefleri doğrultusunda faaliyetlerini yürütmektedir. Bu çerçevede hedeflediği 5.000 MW üretim kapasitesine ulaşmak için yeni projeler geliştirmeye devam etmektedir. İşletmedeki 7 hidroelektrik santralin yanı sıra, Ankara ve Eskişehir’de inşası süren iki hidroelektrik santral ve planlama aşamasındaki Denizli’de bulunan jeotermal santrali ile Konya ve Isparta’da bulunan güneş enerjisi projelerinin tamamlanmasıyla, yenilenebilir enerji kurulu gücü yaklaşık 930 MW, HES kurulu gücü 900 MW olacaktır. HES portföyü dışında, üretimdeki emre amadeliği daha güçlü hale getirmek için 2013 yılında, 1.156 MW kurulu gücündeki Hamitabat Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’ni özelleştirme yoluyla devralarak portföyüne katmıştır. Tesiste, verimliliği en üst düzeye çıkaracak yatırım çalışmaları tamamlanmak üzeredir. Kaynak çeşitliliği hedefinin önemli bir ayağını oluşturan linyit ve ithal kömür santralleri alanında 2014 yılının sonunda toplam kurulu gücü 1.065 MW olan Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerini ortaklık olarak devralmıştır. 2010 yılında girdiği elektrik dağıtım sektörü alanında, yurt içinde Uludağ Elektrik Dağıtım ve yurt dışında Kosova Elektrik Dağıtım şirketleri tarafından 3.5 milyon aboneye dağıtılan 16.5 milyar kWh elektrik ile sektörün lider gruplarından biri olan Limak Enerji, aynı zamanda enerji ticaretinde de 7 milyar kWh yıllık ticaret hacmi ile sektörün öncü ve en yenilikçi şirketlerindendir.
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın yapımı ve işletmesinde gösterdiği başarıyı, Priştina Adem Yaşari Uluslararası Havalimanı’na da aktaran Limak, Türkiye tarihinin en büyük altyapı sektörü yatırımlarından biri olan İstanbul Yeni Havalimanı Projesi ihalesini ortaklarıyla birlikte üstlendi. 2012 yılı başında 36 yıllığına işletme hakkını devraldığı ve yıllık 1 milyon TEU elleçleme kapasitesi ile bugün Doğu Akdeniz’in en modern ve en büyük konteyner terminallerinden biri olan LimakPort İskenderun Limanı’nı tamamı ile yeniden tasarlayıp inşa etti. 2016 yılı içerisinde ise, ortaklarıyla birlikte inşaatını gerçekleştirdiği, Türkiye’nin ilk ve tek hızlı tren garı projesi olan Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı projesini tamamlayarak, işletmesine başladı.
Eğitim, kültür-sanat, spor ve çevre konularındaki çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ve mikrokredi destekleriyle de toplumsal hayata katkı sunmaya devam eden Limak’ın eğitim alanındaki en önemli projelerinden biri, kadınların mühendislik alanında daha fazla var olmasını desteklemek üzere, kapsamlı ve uzun vadeli bir sosyal sorumluluk projesi olarak 2015 yılında başlatılan, Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’dir. Bu projeyle; kızların bu alanda daha fazla yer almalarını sağlamak ve Türkiye’nin parlak geleceğine yatırım yapmak amacıyla mühendislik eğitimi alan ve alacak olan kız öğrenciler, eğitimleri boyunca birçok yönden desteklenmektedir. Gülseren Özdemir Üstün Başarı Bursu Programı ile ortaöğretimde okuyan, maddi imkansızlıklar içinde başarı ile okuyan gençlerin eğitimine ve gelişimine katkı sağlamak hedeflenmektedir. Ayrıca mühendislik öğrencilerine enerji sektörü alanında iş fırsatları sunarak genç işsizliğine karşı bir çözüm üretmek ve enerji sektörünün üretim, dağıtım ve pazarlama ihtiyacına uygun kalifiye iş gücünün yetiştirilmesi konusunda örnek bir sanayi-üniversite işbirliği yaratmak hedefiyle Türkiye’nin Enerji Akademisi projesi hayata geçirildi. Limak’ın ortağı olduğu Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi’nin (KEDS) kurduğu KEDS Akademi ve Priştina Adem Yaşari Uluslararası Havalimanı bünyesinde bulunan LimakASI projeleri de ülkedeki işsizlik problemine önemli bir çözüm olmayı başardılar.
Sunduğu hizmetlerin kalitesi, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çeşitli uluslararası ödüller ve sertifikalarla belgelenmiş olan Limak Şirketler Grubu, deneyimli ve eğitimli insan gücü ile faaliyet gösterdiği her sektörde maksimum verimlilik ve etkinlik ilkesi ile çalışırken, toplumsal sorumluluk bilinciyle de hareket ederek öncü şirketler arasında yer almaktadır.